20 augustus 2013

Ouders enthousiast over de Incredible Years cursus!

Onder het genot van wat lekkers, werden een aantal weken geleden de welverdiende Incredible Years certificaten uitgedeeld. Na 15 bijeenkomsten hard gewerkt, maar ook veel gelachen te hebben met de ouders, was het best even afkicken voor de Incredible Years trainers. Zij waren dan ook erg benieuwd naar hoe het de cursisten de afgelopen weken is vergaan. Op deze vraag kregen we zulke leuke reacties van ouders, dat we ze jullie, met gepaste trots, niet konden onthouden.

Tamara Met Zoë gaat het erg goed ze leert steeds meer en (wij ook natuurlijk ) om situaties op te lossen zonder ellende maar gewoon rustig en beheerst. Ze heeft meer controle gekregen en daardoor meer zelfvertrouwen. Dus heerlijke, zalige rust. Ik gun andere ouders ook deze opluchting. En de mogelijkheid om (weer) van je kind te genieten. Zoals het hoort.

Denise Het gaat goed met Isa en met mij. Ik blijf nog de basis van de piramide met haar te oefenen; samen spelen ( tenminste 10 minuten), prijzen, complimenteren & luisteren. Soms moet ik haar naar de time out sturen (vooral bij  niet luisteren) maar dat komt niet te vaak voor.

Yvonne We hebben heel veel aan de cursus gehad en ik merk dat er steeds meer “ingesleten” is. De als-dan regel wordt met enige regelmaat gebruikt en we negeren vaker negatief gedrag. Ook vergeten we de complimentjes niet. We zijn rustiger en duidelijker (consequenter) naar de kinderen toe.

Evelien Deze cursus zou iedere ouder moeten volgen! Ik ben elke week met zoveel plezier naar de cursus gegaan! Om te voelen dat je niet alleen staat in je twijfels is zo fijn, dit heeft me echt goed gedaan. Mijn dochter is rustiger, ze luistert beter en ik ken mezelf weer terug. Geweldig, bedankt!

Sabrine In de eerste lessen waren wij als cursisten gebrand op het bovenste gedeelte van de piramide, want daar stond de oplossing voor het gedrag van onze kinderen. Het moment dat we bij die ´oplossing´ aan waren gekomen vonden we het eigenlijk helemaal niet meer leuk om daarover te praten. De meeste ´problemen´ waren al opgelost in het onderste deel van de piramide. De positieve aanpak!

 

←Terug naar overzicht